8 Temmuz 2015 Çarşamba

Sekersiz hayat, life is better without sugar...

Merhaba arkadaslar,
Bugun sizlerle  yapacagim kahve sohbetimi secerken farkli bir noktaya deginmek  istedim.
Biz bakimli bayanlar makyaj, guzellik konularinin yani sira formumuzada dikkat ediyoruz sonucta :))
Ben bir cocuk annesi olarak sunu soylemek isterim ki, hamilelik doneminde ikiz bebek anneleri kadar hatta daha da fazlasi  , tam 42kg aldim ve bebegim dogduktan 6 ay sonra neredeyse hemen hepsi gitmisti, sade 3 kg fazlam kalmisti. Ama ne olduysa , yazin sicaklari ile birlikte artan kola, gazli icecek, dondurma, sekerli gida ve icecekleri fazla tuketmeye baslamamla tekrar kilo aldigimi farkettim ve hemen bu ise bir dur deme vakti geldigini anladim. Ben sunu belirtmek isterim ki , yapi olarak cok cabuk kilo almaya musait biriyimve tatli duskunu bir bayanim.Fakat hayatimin hemen hemen her doneminde spor gecmisi olan biri olarak, hep olculu yemeye dikkat etmisimdir ve sporu birakarak kendime en buyuk  kotulugu yaptigimi dusurum cogu zaman. Simdi ozel hayatimin ozet kismini noktalarken, sizlerle asil amacimin , sadece kilo vermek degil, saglikli bir yasam icin sekere HAYIR diyerek devam etmek,oldugunu soylemek istedim.
 Yeni bir gune uyandim bu sabah, mubarek ramazan ayinda, yurt disinda oldugumuzdan tuttugumuz orucun pek bir zevkine varamasak ta, iftar vakti geldiginde,  ramazan basindan itibaren su ana kadar yedigim tatlilari gozumun onunden gecirdigimde, 1 yillik tatli ihtiyacimi toptan karsiladigimi dusundum :P veeeee bugunden itibaren SEKERSIZ HAYAT benim icin basliyor.

Sekersiz Hayat
Kendim icin uygulayacagim ve daha onceden denedigim icerikler, hepsi gercek yasamda uygulanmistir ve sonuc elde edilmistir,

Madde 1.Oncelikle cay ve kahveden cikaracagimiz sekerin yerine alternatif olarak, ayrica kan sekerinin seviyesini kontrollu tutan tarcin cubuk alternatifini degerlendirin derim.

Madde 2.  Urun ambalajlarini mutlaka okuyun...
Tatlandiricilara ve iceriginde bulunan yuksek misir surubu icerikli( high fructose  corn syrup), her turlu urune hayir... Cunku tatlandiricilarda bulunan kimyasallar vucutta sonradan olusabilecek bir cok hasarin sebebi olabilir ve ozellikle diyet urunlerde bulunan kalorisi dusuk fakat yuksek misir surubu(high fructose corn syrup), seker den daha buyuk bir zehirdir , unutmayin.

Madde3. Alternatif tarifler deneyin,.
 yazin sicaklarinda kim  dondurmaya hayir demez, bir sonraki yazimda  sizlerle tariflerde paylasacagim... Sekersizde olurmu inanman diyeceginiz ve yedikten sonra ayyyyy inanmiyorum supermis diyebileceginiz lezette kusursuz tarifler de var inanin...

Madde4. Bol bol su icin ve gazli iceceklerden uzak durun. Mumkunse gun icerisinde 2fincandan fazla kahve tuketiminden uzak durun, hatta sadece 1 fincan turk kahvesi ile yetinin. Cunku kahvede bulunan kafein vucuttan ektra su kaybina sebep olmakla birlikte, vucudun susuz kalmasi durumunda halsizlik, ciltte kuruluk, bobreklerde olusacak hastaliklar ve en toksinlerin vucutta birikimine yol acmaktadir.

Madde 5.Tatli krizi geldiginde mumkunse acik havaya cikip bir yuruyus yapin, ve sonrasinda olusacak susuzlugunuzu limonlu hatta meyva parcalariyla tatlandirilmis, ornek, visne, limon, cilek , elma dilimi gibi meyvalari da kullanabileceginiz buyuk bir bardak sade  soda ile gidermeye calisin.

Madde 6. Nutellasiz da yasanır, fistik emzesi veya haftada bir gun 2 kare bitter cikolata yemeyi deneyin.Eger bulma sansiniz var ise %80 kako orani olan organik bitter cikolatayi tercih edin Baska bir secenek kuru yemisleri, hayatiniza dahil edin, bu arada fistik ezmesinde yuksek miktarda protein bulunmaktadir, nutella yerine , kepekli veya cok tahilli ekmeginize sureceginiz fistik ezmesi, (tatlandirilmamis olanlarindan) bir sure sonra size bayagi lezzetli gelemeye baslayacaktir, ve gunde 1miktar kuru yemis , saglik acisindan inanilmaz faydalidir.


evet simdilik bu kadar, sizlere sekersiz hayatimin ilerleyen gunlerinde, alternatif tarifler ve ip uclari vermeye devam edecegim,
Sevgiler




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder